Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Utrikesministern besöker kommuner nära Gibraltar

Det finns en oro bland befolkningen i spanska kommuner nära Gibraltar då många bor i Spanien och arbetar i Gibraltar. Vad kommer att hända i samband med Brexit är frågan.

Spaniens utrikesminister Alfonso Dastis kommer på onsdag att besöka flera kommuner som ligger nära Gibraltar. Ministern vill lugna invånare med anknytning till Gibraltar och förklara vad den överrenskomna ”skilsmässan” mellan EU och Storbritannien betyder för området närmast Gibraltar.

”En första överrenskommelse har nåtts. Spanien vill försäkra invånarna i kommuner nära Gibraltar att vi arbetar för att förbättra situationen och att den inte ska förvärras” säger den spanske utrikesministern Alfonso Dastis.

I en intervju med nyhetsbyrån Efe säger ministern att i januari månad ska regeringen träffa regionalregeringen Junta de Andalucía för att analysera hur man kan ”förbättra den ekonomiska och sociala situationen i Gibraltar-området”.

Förhoppningen är att en ”mjuk gräns” kan upprättas mellan Spanien och Gibraltar liknande den mellan Nordirland och Irland. Målet är att hitta en lösning som är till nytta för alla så att de som arbetar i Gibraltar och bor i Spanien kan fortsätta sitt liv på ett tillfredsställande sätt.

18.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän