Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Efterlyst serbisk medborgare misstänks för mord på två Guardia Civil

I morse greps den man som igår misstänks ha dödat två gendarmer vid Guardia Civil samt en jordbrukare nära samhället Albalate del Arzobispo i provinsen Teruel. Spanska medier uppgav vid middagstid på fredagen att den gripne är Norbert Feher, en serbisk exmilitär född 1981, som också var efterlyst via Interpol för flera brott i Italien.

Det var igår som de två anställda Víctor Romero och Víctor Jesús Caballero vid Guardia Civil samt jordbrukaren José Luis Iranzo dödades. I natt strax före klockan 3 stoppade Guardia Civil den misstänkte mannen vid en vägkontroll nära Cantavieja (Teruel).

Regeringens delegat i regionen Aragonien, Gustavo Alcalde, bekräftar gripandet men att mannen vägrar att samarbete.

De två anställda vid Guardia Civil samt en tredje man sköts ihjäl när de sökte den misstänkta rånaren på en gård mellan klockan 19 och 20 på torsdagen.

När Norbert Feher i natt greps vid vägkontrollen hade han på sig de två dödade gendarmernas tjänstevapen av märket Beretta samt en tredje pistol. Norbert Feher är också känd under namnet Igor el Ruso.

Han ska tidigare ha mördat tre personer i Italien och ägnat sig åt sexuella övergrepp, rån, misshandel och hot. Han var en av de mest eftersökta i Italien.

Han har gömt sig i Spanien under några veckor och bott på övergivna bondgårdar. Han uppges även ha stulit mat för att överleva.

Den tredje person som sköts till döds igår tillsammans med de två från Guardia Civil var med för att visa var mannen gömde sig.

15.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet