Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Norwegian lanserar lågprisflyg mellan Madrid och USA.

Det norska flygbolaget lanserar två nya rutter från Madrid till New York och Los Angeles för att konkurrera med Iberia. Dessa två nya linjer kommer att vara i drift från juli och dessutom året runt.

Flyg till Los Angeles startar den 15 juli och det kommer att bli fyra flygningar i veckan. Flygningarna till New York startar två dagar senare och där blir det flygningar 3 gånger i veckan. Minimipriserna hamnar på 229 respektive 199 euro, trafiken kommer att vara i gång året runt med priser som kommer att ligga i nivå med lanseringspriserna.

Flygbolaget erbjuder 251.000 flygstolar under det första året, 108.000 till New York och 143.000 till Los Angeles. Dessutom utesluter bolaget inte fler lågprisrutter från Madrid eller Barcelona under 2018.

Expansionen möjliggörs tack vare de 239 nya flygplan som Norwegian har beställt. Beställningen innebär att flygbolaget mer än fördubblar sin flygplansflotta (de har idag 145 plan).

Norwegian har sin huvudbas i Spanien i Barcelona men de planerar att öppna en ny bas i Madrid. Flygen från Barcelona kommer att uppgraderas till större flygplan med 18% högre kapacitet. Detta för att de redan nu har 90% beläggning på sina flyg därifrån.

15.12.2017

Norwegian flög 7,88 miljoner passagerare till och från Spanien mellan januari och november, prognosen för hela året visar på 8,4 miljoner passagerare vilket innebär en ökning jämför med förra året på mellan 25 och 26%.

Fler piloter behövs och dessa kommer till stor del från Ryanair

Norwegian söker 60 nya piloter för att kunna försörja basen som de planerar att öppna i Dublin under de närmaste månaderna och många av dessa kommer från Ryanair. Det irländska flygbolaget är som kanske är bekant indraget i en arbetskonflikt med sina piloter och dessa har aviserat strejker i flera länder. Strejkerna i Ryanair börjar idag i Italien och de fortsätter i Irland den 20 december.

Bildtext: Invigningen av linjen London Gatwick – Las Vegas, foto: Norwegian UK.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet