Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Luciafirande, igår och idag

I går firades lucia lite varstans, en av platserna var Svenska Skolan i Fuengirola, de hade julmarknad med traditionellt luciatåg.

Det var den 45:e julmarknaden och luciatåg nr 47 i ordningen, så det lär vara Costa del Sols utan tvekan äldsta luciatradition.

Det bjöds på en trevlig julmarknad med varmkorv, glögg, pepparkakor och lussekatter samt lekar och lotterier. Den som var mer hungrig än vad varmkorven och lussekatterna förmådde avhjälpa kunde avnjuta en trevlig jultallrik i skolans matsal.

Skolans aula blev fylld till bristningsgränsen inför det som skulle hända där, en prisutdelning och lottdragning på entrébiljetten (vinst en julgran). Men huvudnumret var givetvis det stora luciatåget, med tillhörande musik och sång. Årets Lucia heter Ella Stenvall och hon följdes av ett stort uppbåd av tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar/gummor i alla åldrar . Efteråt var det dans kring granen ute på gården.

14.12.2017

Den som missade skolans luciatåg, har möjlighet att uppleva det i kväll kl.18.00 i Svenska kyrkan Fuengirola. Cafeterian öppnar kl.17.00 och serverar glögg, lussekatter och pepparkakor.
JulmarknadLuciaBildtext: Lussefirande på Svenska Skolan i Fuengirola 13/12-2017. Foto: Erixon Consulting.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän