Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja kommun köper strandtomten vid Calahonda

Viken Calahonda som ligger strax öster om Nerjas välkända turistobjekt Balcón de Europa där tusentals besökare tar foto med det vackra Sierra Almijara i bakgrunden kommer att köpas av Nerjas kommun.

Stranden som mäter 200 meter och är 30 meter bred var fram till september 2014 privatägd och här låg den privatägda baren Papagayo som hade levande musik varje sommar. Klagomål från boende nära stranden ledde fram till att Nerjas tidigare borgmästare José Alberto Armijo (Partido Popular) beslutade att stänga baren.

Efter stängningen har inte platsen underhållits. Sopor och annat bråte har gjort att klagomålen från de boende har fortsatt. Samtidigt har det förhandlats om den 1.307 kvadratmeter stora tomten och hur den kan utvecklas i stadsplanen PGOU (Plan General de Ordenación Urbanística).

Den gamla stigen som leder från paseo de los Carabineros till baren stängdes i mars 2002 på grund av rasrisk. Här har hemlösa och andra uteliggare övernattat och lämnat sopor och skräp efter sig.

Diario SUR skriver att kommunen har kommit överens med ägaren om att köpa tomten vid viken Calahonda för 953.618,56 euro. Därefter ska den gamla strandbaren rivas och området ska snyggas upp.

Kommunen planerar att en ny hotellanläggning senare ska byggas på tomten.

13.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet