Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mijas ser över finansieringsmöjligheter till nytt sjukhus

Mijas och Fuengirola behöver ett sjukhus. Mijas kommun undersöker i dagsläget vilka olika finansieringsmöjligheter det finns för att ett sjukhus i området kan bli en verklighet. Bland annat tittar de på Estepona som snart har ett nytt sjukhus som byggs av kommunala pengar medan regionalregeringen står för utrustning och personal.

Vårdcentralerna i Las Lagunas, La Cala de Mijas, Mijas och Fuengirola är under hårt tryck. Mijas kommun har börjat titta på konkreta åtgärder som skulle kunna bidra till att Fuengirola/Mijas får ett sjukhus inom rimlig tid.

Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado granskar olika möjligheter till att finansiera ett nytt sjukhus. Enligt ett pressmeddelande från Mijas kommun finns det tre alternativ.

Ett av dem är att regionalregeringen Junta de Andalucia som står för sjukvården i Andalusien bygger sjukhuset. Ett annat är att Fuengirola och Mijas med hjälp av kommunala pengar och bidrag bygger sjukhuset medan regionalregeringen står för utrustning och personal.

Ett tredje alternativ kunde vara liknande det i Cártama där även provinsstyrelsen Diputación bidragit med pengar liksom kommun och region.

”Vi fortsätter att arbeta med projektet som har blockerats i mer än ett decennium. Vi vet att det inte är något som görs över en natt men vi måste fortsätta att vidta åtgärder” säger Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado.

Mijas kommun har avsatt en 150.000 kvadratmeter stor tomt vid avenida de Andalucía i Las Lagunas där ett sjukhus på 60.000 kvadratmeter skulle byggas. Området ligger nära de större vägarna.

12.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet