Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fortsatta problem kring Nerjas reningsverk

Bygget av ett reningsverk i Nerja står efter åtta månader fortsatt still. Företaget som skulle bygga anläggningen gick i konkurs i juli. Enligt planerna skulle reningsverket ha varit i drift sedan ett år. Ännu återstår en hel del arbete innan det kan tas i drift skriver Diario SUR.

Enligt anbudet som signerades 2013 var det företaget Isolux-Corsán-Corviam som skulle bygga reningsanläggningen i Nerja som är den kustkommun som ännu saknar ett reningsverk.

Isolux-Corsán-Corviam har brottats med ekonomiska problem och i juli gick företaget i konkurs. Under åtta månader har bygget av reningsanläggningen stått still.

Den spanska centralregeringen meddelade den 24 oktober att bygget skulle återupptas efter att ett avtal hade uppnåtts. Men ingenting har hänt efter det.

Arbetet med reningsverket inleddes i januari 2014. Byggtiden var beräknad till 30 månader. Budgeten låg på 23,2 miljoner euro. Därefter har ytterligare 2,2 miljoner euro skjutits till extra.

Själva reningsverket är så gott som klart. Det som återstår är annan infrastruktur som dagvattenledningar nära Burriana-stranden, som beräknas ta ett och ett halvt år.

Nerja har cirka 20.000 bofasta invånare. Under sommaren ökar befolkningen till 80.000.

12.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet