Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Afrikansk pojke hittad gömd bakom instrumentbräda

Guardia Civil har hittat en tolvårig afrikansk pojke gömd i ett litet fack mellan motorn och instrumentbrädan i en BMW X5.

Pojken låg i fosterställning och var bara klädd i ett par smutsiga shorts, barnet var desorienterat och led av andningssvårigheter och armar och ben var avdomnade på grund av ställningen han hade tvingats inta, han fick läkarhjälp direkt på platsen.

Händelsen utspelade sig i fredags vid en kontrollpunkt på gränsen mellan Marocko och den spanska exklaven Melilla. En talesman för Guardia Civil sade att "Operationen började när officerarna stoppade en BMW X5 med marockansk nummerplåt för att inspektera fordonet och förarens id-dokument. Han blev då ombedd att öppna bagageluckan och där fann de ingenting." Men när de förde en avancerad hjärtslagsensor över bilen uppdagades hjärtslag från instrumentbrädan. En officer förde in handen bakom instrumentbrädan och kände kroppen, de rev därefter sönder delar av instrumentbrädan och plockade ut pojken.

Föraren av bilen var en 65-årig man som greps och han har därefter ställts inför en utredningsdomare (detta sker alltid inom 24 timmar efter gripandet).

11.12.2017

Afrikansk pojke
Tidigare har polisen i både Ceuta och Melilla funnit invandrare inpressade i små utrymmen under motorhuvarna samt till och med inne i bilstolar.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet