Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja blir tredje kommun som ger böter till badgäster som reserverar plats

En plats på stranden nära vattenbrynet. Det står högt i kurs i under högsäsongen mellan juni till september då stränderna är fullpackade av badgäster och turister. Nu blir Nerja den tredje kommunen öster om Málaga som inför böter till strandgäster som reserverar plats tidigt på morgonen. Sedan tidigare har Torrox och Algarrobo infört samma förordning.

Nerja kommunfullmäktige har godkänt en ny förordning som ska reglera användningen av stränder. Från sommaren 2018 blir det böter för den som reserverar plats på stranden tidigt på dagen för att sedan gå hem.

Även om det bara är vinter har Nerjas vänsterallians PSOE, IU och EVA-Podemos beslutat att göra som Torrox och Algarrobo till sommaren 2018 skrev Diario SUR i söndagsupplagan.

Flera av stränderna på östra Costa del Sol är små. Det gäller inte minst stränderna El Chucho, Torrecilla, El Salón, Calahonda, Carabeo och Carabeíllo i Nerja.

Det är vanligt att turister reserverar plats och placerar ut strandhanddukar, solstolar och parasoll tidigt på morgonen för att sedan gå hem och äta frukost. Det skapar också problem för renhållningen som i arbete tidigt på morgonen.

Efter att betalat 30 euro kommer badgäster att få tillbaka sina tillhörigheter. I den nya förordningen ingår även förbud i att övernatta på stränder utom när det är Noche de San Juan i juni.

11.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet