Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Costa Tropical gör bästa turistvintern någonsin tack vare nordbor

Två tusen hotellbäddar på Costa Tropical kommer att stänga under vintern. Samtidigt är 510 fler hotellbäddar öppna i vinter jämfört med ifjol. Och det är tack vare att antalet nordiska turister ökar i Almuñécar och Costa Tropical. Det skriver dagstidningen Ideal på måndagen.

Hotellen kommer att göra sin bästa turistsäsong vintertid någonsin. Det visar siffror från hotellföreningen Asociación de Hoteleros de la Costa Tropical. Under senaste november plus januari och februari ligger hotellbeläggning på 65 procent vilket är högre än normalt.

Det är nya researrangörer som organiserar långtidsresor till Almuñécar från de nordiska länderna som bidrar till ökningen. Klimatemigranter från Sverige, Norge och Finland reser till Costa Tropical för att vistas och gå långpromenader, spela boule i ett behagligt klimat.

José Andrés Fernández, hotelldirektör på Victoria Playa, säger till tidningen att den internationella turismen har blivit allt mer lönsam och vi har jobbat hårt med att få hit fler operatörer.

Det är inte bara nordiska pensionärer som njuter av en vintervistelse på Costa Tropical. Även spanska pensionärer kommer till kusten tack vare ett socialt program som staten står bakom. Ifjol kom 9.789 pensionärer till hotellen i Almuñécar och i vinter väntas 9.977.

11.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet