Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Misstroendeförklaring mot Nerjas kommunledning skjuts på framtiden

Det kommer inte att bli tal om någon misstroendeförklaring mot Nerjas nuvarande socialistiska borgmästare Rosa Arrabal och den vänsterstyrda kommunledningen förrän skandalen med olaglig dumpning av avfall i floden río de la Miel är utredd. Det beskedet lämnar Ciudadanos skriver Diario SUR på onsdagen.

Under lång tid har det spekulerats i att en misstroendeförklaring skulle riktas mot Nerjas nuvarande borgmästare och kommunledning. Men i sista stund tog den en överraskande vändning eftersom politiker, affärsmän och tjänstemän, totalt 40 personer utreds för att ha godkänd illegal dumpning av avfall i en flod vid Nerja.

Några av dem som utreds är kommunpolitikerna José Miguel Jimena, José Alberto Armijo och Nieves Atencia hos Partido Popular som är indragna i utredningen som går under namnet ”operación Rubbish”. Så länge utredningen pågår och inte är klar kommer inte Ciudadanos tillsammans med Partido Popular att underteckna en pakt om en misstroendeförklaring riktad mot Rosa Arrabal (PSOE) som styr i minoritet tillsammans med Förenade vänstern IU och EVA-Podemos sedan juni 2015.

Även den nuvarande borgmästaren samt kommunalråden José María Rivas (PSOE) och Jorge Bravo (IU) utreds även för viss delaktighet i att illegalt har gett sitt godkännande av dumpning av avfall.

I måndags hade tio politiker från Partido Popular som sitter i kommunfullmäktige undertecknat en misstroendeförklaring mot Nerjas nuvarande kommunledning. De väntade på att även Ciudadanos Mari Carmen López skulle komma för att underteckna pakten. Men hon dök inte upp.

Ciudadanos har senare meddelat att de aldrig såg pakten ”stängd” som Partido Popular.

15.11.2017

Misstroendeförklaring mot Nerjas kommunledning kryper allt närmare
 

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö

a