Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Risk för störningar i flygtrafiken den 16 november

De franska flygledarna har aviserat att de tänker delta i generalstrejken torsdagen de 16 november från klockan 01:00 till midnatt. Alla flygbolag varnar för att flygningar till och från Frankrike - och de som reser genom franska luftrummet - kan påverkas.

Under den senaste franska flygkontrollstrejken den 10 oktober fanns det massiva störningar i skyn. Ryanair avbokade mer än 100 flyg till eller från Spanien.

I dagsläget är det bara Ryanair som har deklarerat att de tänker ställa in flygningar, de övriga har aviserat om risk för förseningar. De rekommenderar sina kunder att kontrollera statusen på sina flyg.

Observera att detta är en fransk generalstrejk, det innebär att andra funktioner i Frankrike också påverkas. Det kan innebära störningar även för de som reser med tåg eller bil genom Frankrike.

Det är de franska fackföreningarna som har kallat till strejken som en protest mot förändringar i landets arbetslagar. USAC-CGT och CGT Air France är de fackföreningar som representerar flygledarna och de har sagt att de kommer att delta i strejken. Även CGT-Cheminots and FO-Cheminots som representerar de järnvägsanställda kommer att delta.

15.11.2017
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö

a