Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ryska intressen vill försvaga EU genom att påverka Katalonienkonflikten

Spaniens regering uppmanar EU att ta händelserna på stort allvar där ryska intressen via sociala nätverk försöker påverka europeiska demokrater. Sedan tidigare har det varnats för fake news från Ryssland i samband med kuppförsöket i Katalonien.

Den spanska regeringens talesperson Íñigo Méndez de Vigo och försvarsministern María Dolores de Cospedal har uttryckt sin oro och säger att ämnet ska upp på bordet nu under veckan när EU:s utrikesministrar möts skriver nyhetsbyrån EFE.

Victor Boștinaru, vice ordförande för den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet, har tidigare sagt att det finns bevis på att Ryssland har blandat sig i krisen i Kataloninen, rapporterar The Telegraph.

East Stratcom Task Force, EU:s grupp för att upptäcka och motverka ryska attacker mot EU, rapporterar att det skett en ökning av kampanjer med syfte att försvåra krisen i Katalonien. Bland annat har webbplatsen Sputnik publicerat nyheter som att ögruppen Balearerna också vill förklara sig självständigt från Spanien.

13.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet