Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Camping Fuengirola försvinner och blir kommersiellt centrum

Den gamla campingplatsen som ligger på gränsen mellan Mijas och Fuengirola försvinner och blir stället ett kommersiellt centrum i stil med Plaza Mayor och Málaga Nostrum. Totalt handlar det om en privatinvestering på tio miljoner euro och 200 arbetstillfällen kommer att skapas enligt Mijas kommun.

Diario SUR hade en artikel om den gamla campingen i söndagstidningen. Flera nordbor har använt sig av campingplatsen som ligger utmed Carretera Nacional 340, km 207, och hörde av sig till Svenska Magasinet då det började gå rykten tidigare i år.

Enligt uppgifter till Diario SUR kan arbetet med det nya kommersiella centret inledas sommaren 2018 som tidigast. Campingen ligger på ett 21.000 kvadratmeter stort område som ligger på gränsen mellan de två kommunerna Mijas och Fuengirola. Eftersom landområdet ligger i två kommuner tar beslutsprocessen längre tid än planerat.

Regionalregeringen Junta de Andalucia har redan godkänt miljöstudien och inväntar de andra rapporterna när det gäller ekonomisk hållbarhet, stadsplanering och infrastruktur bland annat.

13.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet