Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Inom fyra år har samtliga hushåll fiber

Telefónicas utbyggnad av fibernätverk täcker redan 65 procent av hushållen på Costa del Sol eller i provinsen Malaga. Det är en procentandel som ligger över det andalusiska och nationella genomsnittet skriver Diario SUR på torsdagen.

Under de kommande tre eller fyra åren kommer samtliga hushåll få tillgång till den snabbaste internetanslutningen via fiber. Det är målet för Telefónica meddelades igår företagets generaldirektör, Luis Miguel Gilpérez.

Vårt mål är 2021 sa han igår vid ett möte med journalister som hölls i Málaga i samband med 4K Summit-kongressen och Ultra High Definition-industrin.

Utbyggnaden av fibernätverk har kommit längre i provinsen Málaga jämfört med flera andra provinser i Andalusien och Spanien. I Málaga stad samt i större kustkommuner är täckningen nära 100 procent. Det som återstår är inlandskommuner och mindre kustsamhällen.

En undersökning nyligen från Spaniens motsvarighet till statistiska centralbyrån, INE, så är andelen hushåll med internet nästan 84 procent i kommuner med mer än 100.000 invånare. I kommuner med mindre än 10.000 invånare är andelen 72 procent.

Fram till nästa år investerar Telefónica 125 miljoner euro i provinsen Málaga. Det kommer inte bara att användas för utbyggnad av fiberoptik utan även till att förbättra mobilnät och annan infrastruktur.

Den snabba utbyggnaden av fiberoptik skiljer sig jämfört med andra länder i Europa. Invånarna på Costa del Sol har en fiber som invånare i storstäder i Europa saknar.

09.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet