Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

IKEA är fortfarande intresserade av Alicante

Ikea Ibéricas generaldirektör Toga Öncu bekräftar att det multinationella företaget fortfarande vill ha ett varuhus i Alicante och dessutom i Girona, Granada, Pamplona, ​​Tarragona och Vigo.

Direktionen berättade detta under en ceremoni i Madrid där de rapporterade att de under det senaste året (avslut i augusti) har haft en omsättning i Spanien på 1.466 miljoner euro, detta är 5,9% mer än året innan. Försäljningen ökade i alla regioner där IKEA har verksamhet.

Företaget som även säljer på Internet i Spanien, har 8.676 anställda i Spanien och har under året skapat 518 nya jobb. Toga Öncu påpekade att 2020 öppnar de en ny butik i Almeria och i maj 2018 ett nytt kundscervicecenter i Valladolid.

08.11.2017

Anledningen till att det har blivit förseningar med etableringen i Alicante är att företaget har mött stort motstånd på grund av valet av tomt. Det är det lokala näringslivet som kraftigt har protesterat mot planerna.
IKEA Alicante tomt
I Spanien har IKEA i dagsläget 16 varuhus, ett kundservicecenter i Asturien, en leveransplats i Pamplona och två distributionscentraler i Valls (Tarragona), som levererar produkter till företagets varuhus i sydvästra Europa och som utgör logistikbas för expansion på Iberiska halvön.

Över hela världen omsatte IKEA 36.400 miljoner Euro 2016, det är en ökning med 7,6% jämfört med 2015. De hade i augusti i år totalt 400 varuhus i 49 länder.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän