Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

El Puente Nuevo nu 230 år gammal

Den vackra bron El Puente Nuevo över Tajo i Ronda firade 230 år i lördags den 4 november. Bron räknas till en av ikonerna i Andalusien och de flesta som besökt dramatiska Ronda har stått och tittat ner i ravinen Tajo från bron.

Under 40 dagar kommer trafiken över bron El Puente Nuevo att vara avstängd på grund av vägarbeten med dagvattenledningar och andra sanitära arbeten.

I Ronda går en debatt om att stänga biltrafiken helt eller delvis över bron. Det gäller inte minst för de boende i kvarteren San Francisco och La Planilla som engagerat sig mest i frågan.

Genom ravinen Tajo är Ronda är uppdelad i två delar. Francisca González som är kommunalråd för trafiknämnden säger till Diario SUR att kommunen ser på två olika alternativ. Antingen som tidigare tillåta alla fordon att passera eller endast tillåta de boende att under vissa tider passera över bron.

Sedan i torsdags är det förbjudet med motortrafik genom bågen Arco de Felipe V.

El Puente Nuevo började byggas 1735. Bron klarade inte påfrestningarna så förstärkningar fick göras 1759 under ledning av José Martín de Aldehuela. 28 år senare var bron färdig och kunde öppnades för trafik 1787. Den är 35 meter och har en höjd på 100 meter.

06.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö