Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Puigdemont har blivit frisläppt på vissa villkor

Kataloniens expresident Carles Puigdemont och fyra andra katalanska politiker släpptes vid midnatt av en belgisk domare på vissa villkor. De fem hade på söndagsmorgonen överlämnat sig själva till belgiska myndigheter efter att europeiska arresteringsorder hade gått ut från Spanien i fredags.

Den spanska dagstidningen ABC uppger att Puigdemont och de andra inte får lämna Belgien utan domarens godkännande. De måste även regelbundet meddela myndigheterna i Belgien var de befinner sig, uppge en fast adress, och följa alla kallelser från domstolsväsendet och polisen.

Puigdemont har anlitat advokaten Paul Bekaert som tidigare har försvarat medlemmar i den terroriststämplade vänstergerillan ETA. Puigdemont samt fyra ytterligare politiker, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig och Meritxel Serret är tillsvidare i Bryssel till nästa domstolsförhandling som hålls den 17 november klockan 14.

De misstänks för uppror, uppvigling och missbruk av allmänna medel efter att bland annat ha drivit igenom folkomröstningen om självständighet i Katalonien den 1 oktober.

Belgien har 60 dagar på sig att besluta om Puigdemont ska skickas tillbaka till Spanien eller inte.

06.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö