Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Valderrama-banan uppköpt av medlemmar

La Zagaleta har sålt Valderrama golfbana för 28 miljoner euro till golfklubbens medlemmar under namnet Real Club Valderrama. Därmed avslutas den föresäljningsprocess som inleddes i mars månad. La Zagaleta som också äger kustens mest exklusiva bostadsområde som ligger i Benahavís kommun och som har samma namn som bolaget, köpte bolagsgruppen Valderrama för 40 miljoner euro 2016.

Förutom golfbanan Valderrama som ligger vid Sotogrande, San Roque (Cádiz) ingick även ett större landområde känt under namnet Valderrama 2 i kommunen Castellar (Cádiz) som ska projekteras.

Zagaleta International United Kingdom som är ett brittiskt holdingbolag med säte i London och som äger bostadsområdet Benahavís tänker investera 200 miljoner euro i en ny golfbana i landområdet som går under namnet Valderrama 2. Även en större resortanläggning med hotell ska byggas här.

Real Club Valderrama som stod klar 1985 har i nuläget 450 medlemmar av 40 olika nationalisteter. Medlemsgruppen som nu äger golfbanan Valderrama kommer att investera fem miljoner euro i förbättringar.

Valderrama anses av många som den bästa golfbanan i Europa och en av de bästa i världen. Här spelades Ryder Cup 1997 och vid 16 tillfällen har Volvo Masters avgjorts här. 2016 spelades Spanish Open. Andalucía Valderrama Masters har gått här vid tre tillfällen.

31.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö