Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Gratis entre till Bil och modemuseet i Málaga

På söndagar och allmänna helgdagar kan man nu besöka det populära bil och modemuseet i Málaga utan att behöva betala någon entré efter klockan 16:00.

Museet är öppet tisdag – söndag 10:00 – 19:00 med sista entrén klockan 18:30. Men det är bara på söndagar och helgdagar efter klockan 16:00 som det är gratis. Avtalet med Málagas kulturnämnd sträcker sig över en period på två år och det kommer även fler liknande avtal med andra museer i staden. Kulturnämnden har avsatt 197.000 Euro per år för detta ändamålet.

Förutom de fria entréerna på söndagar och helgdagar så arrangeras gratis workshops och aktiviteter för familjer samt fria entréer för barn under åtta år.

30.10.2017

Museet har 13 olika rum som representerar olika epoker och historiska händelser, med teman som Belle Epoque, 20-talet, 30-talet, Art Deco, amerikanska drömbilar, populära bilar, alternativa energier, designbilar, engelsk tradition, Dolce Vita 50-talet mm.

Museet är beläget i den gamla tobaksfabriken (La Tabacalera) och i samma byggnadskomplex finns även ett ryskt museum. Det är lätt att ta sig dit busslinjerna 15,16 och 40 stannar vid ingången. Det finns gott om gratis parkeringar på området och dessutom laddstationer för el-bilar.
Mer information på museets hemsida: El Museo Automovilístico.
BilarModeBilarBilarBildtext: Samtliga bilder är från augusti i år, foto Jonny Erixon.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö