Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Dömd till 56 års fängelse för fyra fall av sexövergrepp

En domstol i Barcelona har dömt Diego Nicolás Rodríguez till 56 år och fyra månaders fängelse för att mellan juli 2013 och september 2014 har begått sexövergrepp mot fyra personer varav två 14-åriga flickor. Han närmade sig sina offer bakifrån med en kniv när de var på väg in i trappuppgångar till hus där de var bosatta skriver nyhetsbyrån EFE.

Mannen döms för våldtäkt, misshandel och för att med tvång och hot ha tvingat till sig sex. Mannen döms även till att betala 70.000 euro i skadestånd till offren samt tillträdesförbud i framtiden.

Domstolen bedömer offrens vittnesmål som mycket trovärdiga. Det första fallet inträffade den 25 juli 2013. Gärningsmannen hotade en 21-årig kvinna med ett vasst föremål och tvingade till sig sex. Han varnade den 21-åriga kvinnan att hon skulle dö om hon vände sig om för att se mannens ansikte.

Ett annat fall inträffade den 3 september 2013 när mannen hotade och förgrep sig på en 14-årig flicka. Händelsen orsakade en posttraumatisk stresstörning som senare har visat sig har påverkat flickans utveckling.

26.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö