Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Kataloniens självständighetsflaggor tillverkas i Málaga

Det kan vara lätt att dra slutsatsen att de regionala katalanska självständighetsflaggorna (till vänster) tillverkas av nationalister i Katalonien. Faktum är att flaggorna som självständighetsrörelserna ANC och Ómnium beställer tillverkas vid Adivin Banderas som ligger på industriområdet El Viso i Málaga.

”Någon måste tillverka flaggor och det gör vi” säger Juan Antonio Moreno i en intervju för dagstidningen Diario SUR. Företaget som ligger i El Viso tillverkar flaggor för hela Spanien och omsätter 5,5 miljoner euro årligen vid tillverkning av cirka en halv miljon flaggor.

En dussintal arbetare finns vid företaget som bland annat tillverkar tusen flaggor åt den katalanska självständighetsrörelsen Ómnium just nu med den katalanska texten ‘Llibertat!! Us volem a casa’ (“¡Libertad! Os queremos en casa”).

För sex månader sedan skickade företaget iväg 6.000 katalanska självständighetsflaggor och 11.000 banners med texten ”Ja till folkomröstning”. Flaggor säljs alltid via mellanhänder eller företag som är inriktade på att sälja flaggor för att slutligen hamna hos beställaren eller köparen som i detta fall var ANC och Ómnium.

”Beställarna visste troligtvis inte varifrån de kom” säger Juan Antonio Moreno till tidningen.

Här i ligger förklaringen till att de flesta regionala katalanska nationalister tror att deras flaggor tillverkas på hemmaplan medan de i verkligheten tillverkas i Málaga på den spanska Solkusten…

25.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö