Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien runt 2018 startar i Málaga

Nästa års upplaga av den stora cykeltävlingen Spanien runt - Vuelta a España – kommer att ha Málagaprovinsen som hemvist under de första fyra etapperna.

Hela tävlingen startar med ett individuellt lopp mot klockan som kommer att köras på gatorna i Málaga. Starten blir vid Centre Pompidou de Málaga nere vid hamnen och målet 10 km senare blir på den emblematiska shoppinggatan Calle Larios, mitt i centrum.

Etapperna som följer är inte helt klara utan är fortfarande föremål för mycket hysch-hysch, men klart är att etapp 3 och 4 kommer att köras i Málagaprovinsen och att målet under en av etapperna kommer att vara uppe vid Caminito del Rey och att Gaitanes-slottet kommer att finnas med antingen som mål eller start. Etapp 4 kommer att starta någonstans i Málagaprovinsen för att gå i mål i någon annan provins i Andalusien, det ryktas om Granada.

24.10.2017

Spanien runt är vid sidan av Tour de France och Giro d'Italia ett av de de tre största etapploppen i världen, samlingsnamnet för dessa lopp är ”Grand Tour”. Årets upplaga av Spanien runt är den 73:e i ordningen.

Alla stora cykellopp under andra halvåret 2018 kommer att försenas en vecka, på grund av att Tour de France måste flyttas fram en vecka för att inte kollidera med fotbolls-vm i Ryssland. Därför blir starten för 2018 års upplaga av Vuelta a España först den 25 augusti. Tävlingen avslutas traditionsenligt i Madrid den 16 september.

Förra årets upplaga av tävlingen hade även den etapper i Málagaprovinsen, läs mer om dem här: Spanien runt anländer till Costa del Sol och Costa Tropical.
Spanien runt
Bildtext: Spanien runt 2017, strax efter etappstart i Coín. Foto; Jonny Erixon.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö