Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ryanair behåller sin dominans i Spanien

Trots de inställda flygningarna så dominerar fortfarande Ryanair på den spanska marknaden. Under september transporterade de överlägset flest passagerare på de spanska flygplatserna.

Som kanske de flesta vet så hade Ryanair en massiv våg av inställda flygningar som orsakades av dålig planering av piloternas arbetsscheman. Men trots det så klarar det irländska lågprisbolaget av att behålla sin marknadsdominans.

Företaget som leds av den färgstarke affärsmannen Michael O'Leary, transporterade 3,67 miljoner passagerare på spanska flygplatser förra månaden, vilket är 1,2 miljoner fler kunder än närmaste konkurrenten Vueling som kom upp i 2,46 miljoner resenärer.

På tredje plats kommer det spanska bolaget Iberia med 1,27 miljoner passagerare. Men om samtliga kunder i Iberia-nätverket räknas så landar den siffran på 2,6 miljoner. I det nätverket ingår också lågprisdotterbolaget Iberia Express (486.189 passagerare i september) och Air Nostrum (397 794 passagerare).

Om man istället tittar på antalet passagerare i företagskoncerner istället för på enskilda varumärken så kommer IAG först. Den koncernen består av Iberia, Vueling och British Airways, de flög sammanlagt 4,62 miljoner passagerare förra månaden.

Om vi tittar på övriga bolag så transporterade det brittiska lågprisbolaget Easy Jet 1,46 miljoner passagerare i september vilket är långt före Air Europas 936.828 passagerare. Norwegian växte till 741.137 kunder i september, medan Air Berlin minskade till 24.324 passagerare till följd av sin konkurs.

20.10.2017

Ovanstående siffror kommer från AENA, företaget som driver nästan alla spanska flygplatser. Enligt Ryanair så har de även lyckats bra globalt sett. Enligt deras egna uppgifter så har de under september månad transporterat 11,8 miljoner passagerare i september. Vilket är en ökning med 10% jämfört med samma månad förra året.

Bildtext, foto: Mikel Ortega  

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö