Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Puigdemont hotar med självständighet

Klockan 10 på torsdagen väntades Kataloniens regionala president Carles Puigdemont komma med någon form av besked när det gäller regionens ställning. Puigdemont hotar att utropa självständighet om artikel 155 i den spanska konstitutionen blir ett faktum.

Spaniens regering och det största oppositionspartiet PSOE har gett Puigdemont mer tid och uppmanat honom att utlysa nyval innan senaten beslutar att utlösa artikel 155, som skulle suspendera regionens autonomi. Ett beslut från senaten väntas inom en vecka. Puigdemont har avfärdat uppmaningen om att utlysa regionalt nyval i Katalonien.

Puigdemonts besked om att utropa självständighet om artikel 155 i den spanska konstitutionen blir ett faktum tar den spanska regeringen som ett hot. Om det inte kommer ett klart besked från Puigdemonts fortsätter processen med att tillämpa artikel 155 i den spanska konstitutionen skriver spanska medier på torsdagsmorgonen.

I tisdags sade Carles Puigdemont att det inte finns någon återvändo. ”Vi kommer inte att ge upp”.

Spaniens regering kommer att hålla ett extra möte på lördag och därefter överlämna artikel 155 till senaten för beslut kommande vecka.

19.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö