Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ekonomin på Costa del Sol växer med 3,3 procent

Ekonomin i provinsen Málaga och på Costa del Sol växer mer än förväntat. Under det tredje kvartalet fortsatte ekonomin att växa vilket gör att ekonomerna skriver upp resultatet för 2017.

Andalusiens ekonomer AEA (Analistas Económicos de Andalucía) räknar med en tillväxt av BNP i provinsen Málaga på 3,3 procent för 2017. Det är en uppskrivning jämfört med tidigare förväntningar på 3,1 procent. Tillsammans med Granada så ligger Málaga i topp när det gäller ekonomisk tillväxt i Andalusien.

Den genomsnittliga ekonomiska tillväxten i Andalusien ligger på tre procent vilket är i linje med det nationella genomsnittet i Spanien. Samtidigt växer sysselsättningen och antalet arbetstillfällen med 3,4 procent.

Det är fastighetsbranschen som gör att analytikerna skriver upp prognosen skriver Diario SUR på onsdagen. ”Det är inte så att motorn värms upp, den är redan varm” säger Francisco García Navas vid AEA. Antalet bostadsköp fram till juli månad var 17.757 vilket på årsbasis blir en ökning på 12,4 procent.

Andra positiva siffror visar att exporten från provinsen Málaga fram till juli månad hade ökat med 18 procent. Även nybilsregistreringarna ökar, 8,4 procent för personbilar och 15,4 procent när det gäller skåpbilar.

2018 väntas en ekonomisk tillväxt på 2,7 procent.

18.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö