Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

50.000 ton avokado skördas i Axarquía

Producenterna av avokado i Axarquía-området öster om Málaga beskriver årets skörd av avokado som ”extraordinär i kvalitet”. Avokado anses hur näringssynpunkt som en av de bästa produkterna från jordbruket skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Skörden av avokado inleds snart i Axarquia och trots den torra sommaren förväntar producenterna 50.000 ton. Avokado är tillsammans med olivolja de produkter som det exporteras mest av från jordbruket i den här delen av Spanien.

Det mesta exporteras till europeiska länder där kostvanor diskuteras i allt högre grad. Avokado är favoriten hos många vegetarianer eller veganer.

Jordbruksorganisationen Asaja säger att handeln av avokado i Europa de senaste åren och legat på mellan 350.000 till 400.000 ton. Chile producerar 210.000 ton medan länder som Israel och Marocko producerar 50.000 respektive 15.000 ton. I Colombia ligger produktionen på 24.000 ton.

Asaja samarbetar även med nationalpolisen, lokalpolisen och Guardia Civil för att motverka stölder av avokado vid odlingarna.

18.10.2017

Vad är vad av avokado?
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö