Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nordvästra Spanien i lågor

Stora naturbränder rasar i Galicien och i Asturien, samt även i norra Portugal. Flera personer är bekräftade omkomna både i Spanien och i Portugal.

I Galicien är det för närvarande 105 aktiva bränder och tusentals hektar skogsmark har bränts upp. 3 personer bekräftas omkomna och 20 är skadade, stora resurser med brandkår och militär arbetar med släckningsarbetet. 16 av bränderna bedöms vara direkt farliga för bebyggda områden. Bränderna verkar vara anlagda och polisen har identifierat flera misstänkta personer, men ännu uppges ingen vara anhållen.

I Asturien är det i skrivande stund 31 aktiva bränder och personer har evakuerats i La Viliella och Larón.

I Portugal är det 128 aktiva bränder och fem bekräftat döda, några av bränderna har spridit sig över gränsen till Galicien.

16.10.2017

Släckningsarbetet försvåras av de kraftiga vindar som råder i den delen av den Iberiska halvön, ett resultat av att orkanen Ophelia passerar strax utanför kusten. En liten tröst i eländet är att det verkar bli regn i Galicien i dag.

Innan de första riktiga höstregnen har kommit är det fortfarande hög brandrisk, denna artikel är fortfarande i högsta grad aktuell: Det är stor risk för naturbränder i Spanien.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö