Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Norrlandsfönstret öppnar upp mot Málaga med ny flyglinje

Från den 16 juni 2018 startar flygbolaget SAS en ny reguljär linje mellan Skellefteå och Málaga. Den nya linjen blir SAS enda nuvarande utlandslinje från norra Sverige skriver Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.

13.10.2017

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat etablerar SAS en av sina nya baser utomlands i Málaga. Det är en bas som är under uppbyggnad. Redan nu är det klart att SAS till nästa sommar öppnar upp en helt ny linje till norra Sverige.

Flygtorget skriver att linjen inledningsvis startar den 16 juni nästa år med en avgång i veckan som sedan går upp till två avgångar i veckan under juli månad.
Málaga – Skellefteå, lördagar kl.13:50, landar 18.40
Skellefteå – Málaga, lördagar kl.19.30, landar 00.15
Málaga – Skellefteå, tisdagar kl.13:50, landar 18.40
Skellefteå – Málaga, tisdagar kl.19.30, landar 00.15

I ett första steg kommer SAS kommer erbjuda avgångar varje vecka fram till november, sedan kan en förlängning bli aktuell.
– Vi fortsätter att anpassa våra destinationer efter våra kunders önskemål, och ser att allt fler vill resa med oss på fritiden, inte minst på sommaren. Vi fortsätter även i år att satsa på Spanien, där antalet resenärer till Malaga bara ökar, och vi gläds nu åt att öppna en direktlinje dit även från Skellefteå, säger Anders Wahlström, försäljningschef, SAS Sverige.

SAS kommer att flyga en fabriksny Airbus A320neo med 180 säten på linjen. Airbus A320neo förbrukar 15-18 % mindre bränsle med mindre utsläpp än sin föregångare. Flygtiden är 4 timmar och 45 minuter.

SAS flyger i dagsläget eller har planerad trafik mellan Málaga och tio städer i Norden: Bergen, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo, Göteborg, Stavanger, Stockholm, Kristiansand, Aarhus och Skellefteå skriver Flygtorget.se.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö