Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Risk för översvämningar i många kommuner

Femton kommuner i Málagaprovinsen med en befolkning på 1.270.000 människor löper stor risk för översvämningar. Allt enligt en studie från Fundación Madeca, som rapporterar direkt till Diputación de Málaga.

De kommuner som är i riskzonen är Antequera, Benamargosa, Cártama, Coín, Estepona, Fuengirola, Málaga, Marbella, Mijas, Nerja, Ronda, Rincón de la Victoria, Teba, Torremolinos och Vélez. Dessa kommuner har vägar och områden som löper stora risker att bli översvämmade vid kraftiga regn.

Studien avslöjar att dessa områden har en mycket intensiv markanvändning vilket har orsakat en hög artificiell och produktiv användning av floder och mindre vattendrag, i framförallt bergiga områden. Ett stort antal naturliga uppsamlingsområden för vatten har försvunnit och detta förhindrar en naturlig infiltrering av vattnet, detta i kombination med en avsevärd avskogning har haft en negativ inverkan.

Dokumentet visar att risken har ökat genom en kombination av naturliga och mänskliga faktorer samt som effekt av klimatförändringar. Det visar också på vikten av bättre underhåll och kontinuerlig renovering av avvattningssystemen.

13.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö