Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Vernissage i Calahonda

Nu på torsdag den 5 oktober är det vernissage på den norska sjömanskyrkan El Campanario i Calahonda, Mijas Costa. Det är den norske konstnären Tore Line som visar sina alster.

Tore Line föddes i Nærbø i Norge 1940, men bor sedan många år tillbaka i den lilla byn Los Pavitos som ligger högt upp i bergen ovanför Vélez-Málaga. Han har tidigare haft uppmärksammade utställningar i Norge och i Alcaucin i Spanien, men nu är det dags för Calahonda på Costa del Sol.

Tore Line behärskar flera olika tekniker och motiven är oftast hämtade från hans hembygd i Norge och från södra Spanien, men han har även andra motiv från resor han har gjort. På utställningen i norska sjömanskyrkan visar han 23 verk, alla utom ett är till salu och en stor del av intäkterna går till kyrkans verksamhet. Ett av verken lottas ut till besökarna, helt gratis.

Den norska sjömanskyrkan på Costa del Sol ligger i Calahonda. Den är byggd på en av Calahondas äldsta gårdar och har skottgluggar i väggarna i kyrkorummet! Detta var en livsviktig nödvändighet för bara några hundra år sedan - i fall sjörövarna kom. Men numera är det en livaktig kyrka med lunchservering och kaféverksamhet, de har även ett gästhus.

04.10.2017

Konstutställningen invigs torsdagen den 5 oktober klockan 12:00 av sjömansprästen och avslutas den 8 november.

Adressen är El Campanario, Avda del Cortijo 3, Sitio de Calahonda, Mijas Costa (Málaga). För mer information, öppettider etc. se kyrkans hemsida: Norske sjømannskirken.

Mer information om konstnären finns här: Tore Line - Kunstgalleri
Tore Line
Bildtexter: Översta bilden visar sjömanskyrkans patio, på bilden under ser vi Tore Line i sin atelje.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö