Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nordiska investerare vill satsa på seniorboende och hotellkomplex

En grupp nordiska investerare planerar att investera 90 miljoner euro i ett stort bostadskomplex i Arenas i Axarquia-området nära Vélez Málaga. Enligt arkitekten Arturo Ruiz har projektet presenterats för Arenas kommun. Förutom bostäder ska det även byggas ett hotell och seniorboende med vårdmöjligheter, samtliga med höga miljökrav.

Anläggningen ska byggas i ett område som går under namnet El Jaral uppger nyhetsbyrån Europa Press. 240 bostäder för seniorboende planeras samt ytterligare 120 rum med vårdmöjligheter.

Till detta kommer ett fyrstjärnigt hotell med 121 rum som ska underlätta vistelsen för familjemedlemmar till de residenta eller andra personer.

Ruiz säger att hela projektet bygger på ekologiskt tänkande där man vill främja harmonin mellan människor och landsbygden. Promenadstråk i naturen kommer att anläggas och de boende kommer att få sina egna kolonilotter där de kan odla ekologiskt.

Träningsanläggning och simbassänger ingår också för att främja ett hälsosam livsstil i Europas bästa klimat.

Projektet väntas få en positiv ekonomisk och social påverkan i Arenas som är en kommun i Axarquía med 1.200 invånare då nya arbetstillfällen skapas.

Sedan 2006 äger investerarna en tomt på nästan en halv miljon kvadratmeter vid El Jaral i Axarquía-området ungefär tio kilometer från Vélez-Málaga.

03.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö