Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Katalanska separatister strejkar - inga störningar vid flygplatser

Ett stort antal katalaner har under tisdagen gått ut i en allmän strejk i ett försvar av rättigheter och friheter, och för att protesterar mot söndagens ”polisvåld” i samband med den olagliga folkomröstningen. På tisdagsmorgonen var ett 30-tal vägar däribland AP-7:an som går genom Katalonien från franska gränsen till Valencia avstängd och blockeras av strejkande som spelar schack.

En allmän strejk har utlysts av flera organisationer med kopplingar till katalanska separatister. Även de större fackförbunden stöder en allmän strejk i Katalonien under tisdagen liksom kommunanställda i Barcelona.

Shoppingbutiker utmed calle Pelaio i centrala Barcelona uppges vara stängda. Däremot håller kedjor som Stradivarius, Berskha och Woman Secret öppet som vanligt.

I flera kommuner i Katalonien fungerar den offentliga trafiken minimalt. Även det populära turistmålet La Sagrada Familia är stängt på tisdagen. Däremot är arbetet i full gång vid Seats fabrik i Martorell.

Under natten har hundratals samlats utanför nationalpolisen och Guardia Civil för att protestera.

Flygplatsen Barcelona-El Prat rapporteras fungera normalt och det förekommer inga störningar i flygtrafiken enligt flygplatsmyndigheten Aena som är Spaniens motsvarighet till Swedavia.

Incheckning, säkerhetskontroller och bagagehanteringen fungerar som normalt. Däremot rapporteras det något färre taxibilar än vanligt.

(Uppdateras)

03.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö