Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tillslaget mot rysk maffia i Marbella: Fyra begärs häktade

Fyra av de elva personer som greps i tillslaget mot rysk maffia i Marbella i förra veckan har häktats. Däribland ordföranden i Marbellas fotbollslag Alexander Grinberg.

De övriga tre är Arnold Arnolovich Spivakovsky (också känd under namnet Arnold Tamm och medlem i Solntsevo-brödraskapet), Oleg Kutnesov (delägare i Aguas de Mijas) och Sergei Svgnevich Tozndev. Det uppger Diario SUR.

De övriga sju som greps har släppts mot borgen men får inte lämna landet. De har fått sina pass indragna och är skyldiga att inställa sig i domstol regelbundet. Det meddelar den regionala högsta domstolen TSJA i Andalusien (Tribunal Superior de Justicia de Andalucía).

Det var i tisdags som Guardia Civil gjorde flera tillslag i Marbella, Estepona och på andra platser utmed kusten. Den ryske mångmiljonären Grinberg har gjort flera investeringar på Costa del Sol. Bland annat köpte han Marbellas fotbollslag 2013.

Tamm anses vara en av de mest eftersökta ryska medborgarna i världen med kopplingar till organiserad brottslighet.

Tillslagen kom efter att Guardia Civil har arbetat med en utredning kring penningtvätt med kopplingar till de ryska maffialigorna Solntsevskaya och Izmailovskaya under fyra års tid.

02.10.2017

Tungt beväpnad rysk maffiaorganisation sprängd i Marbella
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö