Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Problem med att ta körkort i Spanien

Sedan början av sommaren pågår det en strejk bland trafikinspektörerna som ger orimligt långa väntetider för uppkörning. Nu varslar många av trafikskolorna om att de kan tvingas stänga.

Strejken började i juni och trafikskolorna beräknar att den har åsamkat trafikskolorna förluster på i genomsnitt 9.000 euro per företag.

Drömmen om ett körkort har blivit till en mardröm för många eftersom trafikinspektörernas strejk har medfört orimliga väntetider. Trafikinspektörerna vid "Dirección General de Tráfico (DGT)" strejkar tre dagar i veckan, de utför bara uppkörningar under torsdagar och fredagar och kön på elever som väntar på sin uppkörning växer för varje dag. Strejken är landsomfattande och berör således hela Spanien, men har slagit speciellt hårt mot mindre orter.

Detta har gjort att många av DGTs avdelningar helt har slutat att acceptera nya ansökningar för uppkörning fram till dess att väntelistan har minskats. Detta har i sin tur resulterat i att många trafikskolor har fått låta stora delar av sin personal gå ner på deltid. Om strejken fortsätter så varslar trafikskolorna om att många av dem kan tvingas stänga, i Málagaprovinsen beräknas 30% av skolorna vara i riskzonen för stängning, säger Antonio Martin som är ordförande för föreningen för trafikskolor i Málaga "Asociación de Autoescuelas en Málaga".

Den nu på pågående strejken är utlyst att vara fram till den 12 oktober, men enligt uppgifter i den spanska pressen så planerar trafikinspektörerna en förlängning från den 13 oktober och framåt.

02.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö