Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En genuin spansk festlighet

Ferian i Fuengirola närmar sig och som alltid föregås den av en spektakulär romeria och den hålls i år traditionsenligt söndagen den 1 oktober. En romeria är en pilgrimsvandring och den avslutas alltid med en stor folkfest, många anser romerian för betydligt mer sevärd än den efterföljande ferian.

Allt startar i Fuengirola med att en procession bestående av vagnar dragna av hästar, mulor och traktorer, samt jungfrun själv "Virgen del Rosario" tronande på en vagn dragen av oxar lämnar torget Plaza de la Constitución klockan 10:45.

Före avfärden har det då varit en mässa i kyrkan "Parroquia Nuestra Señora Del Rosario", den mässan börjar 10:00. De deltagande ekipagen i själva processionen samlas på Calle Cervantes klockan 9:30.

29.09.2017

Virgen del RosarioRutt: Ungefärlig avgång klockan 10:45 från C / España, möte med Virgen del Rosario på Plaza de la Constitución (kyrktorget), Avda. De la Estación, Avda. Juan Gómez Juanito, Avda. De Mijas, Camino de Campanales, Ctra de Coín, till slutdestinationen Parque del Esparragal de Mijas.

Parque del Esparragal de Mijas är den stora picknickparken som ligger utmed vägen till Coin, strax bortanför Hotel Tamisa Golf. Processionen förväntas anlända dit runt omkring klockan 14:00.

Där blir det fest, mycket mat och dryck, flamencodans och allmänt umgänge under hela dagen. Det är alltid mycket hästar både framför vagnar och med ryttare. Hela floden nedanför parken fungerar som en stor arena där folkloren verkligen kommer till sin rätt. Det finns ett flertal barer där man kan handla mat och dryck, men man kan också ta med eget.

Kommunen arrangerar busstrafik från Carvajal vid 09:15 och 09:45. Och från centrum 9:30 till 22:30 med avgångar varje halvtimme. Returresor från Parque del Esparragal från 10:00 till 23:00, med avgångar varje halvtimme. Hållplatser: avenida Condes de San Isidro vid calle Hermanos Pinzón (vid Bershka klädaffär); avenida de Mijas hörnet med calle Sevilla, calle Mallorca, rondellen vid Ford, Hiper Europa, avenida de Los Lirios med calle Jazmín, avenida Los Lirios (Marín), avenida Los Lirios med calle Rio Verde, Camino Viejo Coín vid den stora rondellen till minne av terroristoffer, framför venta La Morena och vid entrén till golfbanan. För den som kommer med egen bil finns det gott om plats att parkera.

Glöm inte att ta med kameran...

RomeriaRomeriaRomeriaRomeriaBilderna är från ett par tidigare upplagor av Romería de la Virgen del Rosario en Fuengirola, foto: Erixon Consulting.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö