Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Uppdaterad: Svenskturkisk journalist frigiven

Den svenskturkiska journalisten Hamza Yalcin från Halmstad som greps på El Prat-flygplatsen i Barcelona den 3 augusti och som suttit frihetsberövad har blivit frisläppt. Det skriver nyhetsbyrån Europa Press på torsdagen.

En internationell arresteringsorder var utfärdad på Hamza Yalcin av turkiska myndigheter via Interpol . Han var misstänkt för att ha kopplingar till en terroristorganisation.

Det är stiftelsen FIBGAR (Fundación Internacional Baltasar Garzón) som har representerat Yalçin via advokatfirman ILOCAD som meddelar beslutet om frigivning från domaren Ismael Moreno vid nationaldomstolen.

Hamza Yalcin har hela tiden nekat till att ha kopplingar till terrororganisationer.

Turkiet hade skickat en begäran om att Hamza Yalcin ska överlämnas. Spanien har meddelat att man inte tänker överlämna Hamza Yalcin till Turkiet och därmed kan Yalcin återvända till Sverige.

Stiftelsen FIBGAR skriver att ”de fakta som de turkiska myndigheterna lägger fram att Yalcin ska tillhöra en terroristgrupp eller kriminell grupp är vaga och saknar saklig grund. Yalçins yrke är journalist och skriva artiklar för att informera sanningsenligt och med yttrandefrihet”.

(Uppdaterad 29/9/2017)

28.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:




Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän












Vittsjö