Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En storhelg för ostälskare

Nu till helgen, den 30 september och den 1 oktober hålls ett av Málagaprovinsens absolut största gastronomiska och kulturella evenemang. Det handlar om den sjuttonde upplagan av Feria Mercado del Queso Artesano de Teba.

Det förväntas mer än 20.000 besökare som kommer för att njuta av det stora utbudet av ostar och andra hantverksmässigt framställda delikatesser. Ostmässan i Teba har med åren blivit inte bara den viktigaste ostmarknaden i provinsen utan den har även tagit en framträdande plats på den nationella gastronomiska scenen.

I årets upplaga deltar mer än femtio hantverksmässiga mejerier från olika platser på den Iberiska halvön: Kastilien och León, Balearerna, Kantabrien , Galicien, Baskien, Andalusien, Kastilien-La Mancha och Extremadura, några av dem med varumärkesskyddade namn.

28.09.2017

OstmässaI marknadsbodarna erbjuds provsmakningar och de har även direktförsäljning av produkterna. Här hittar du även kända ursprungsbeteckningar som Manchego, Idiazábal, Tetilla, Torta del Casar eller Mahón-Menorca. Det finns även andra typiska produkter inom gastronomin såsom korvar, honung, viner och bakverk.

Parallellt med mässan erbjuder kommunen ett brett program med aktiviteter relaterade till ost som också kompletteras med ett omfattande kultur- och fritidsprogram. Det anordnas dessutom guidade besök på olika kulturella sevärdheter i kommunen som det historiska museet, barockkyrkan Santa Cruz Real och det gamla slottet Castillo de la Estrella.

För att alla skall kunna ta sig runt behändigt erbjuder kommunen gratis kollektivtrafik med avgångar från turistinformationen som ligger vid mässområdet. Kollektivtrafiken går lördag 12:00 till 17:00 och söndag 11:00 till 17:00. Kommunen har också anordnat två stora parkeringsplatser för de som anländer med bil.


Tider för Feria Mercado del Queso Artesano

Lördag den 30 september 10:00 till 19:00.
Söndag den 1 oktober 10:00 till 18:00.

TebaBildtext: Teba, foto: Jose Castillero, Wikimedia Commons.   

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö