Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tungt beväpnad rysk maffiaorganisation sprängd i Marbella

Det är de tungt beväpnade ryska maffiaorganisationerna Solntsevskaya (Solntsevo-brödraskapet) och Izmailovskaya som ägnat sig åt penningtvätt på Costa del Sol som gendarmer ur enheten Benemérita hos Guradia Civil avslöjat under veckan med tillslaget som går under namnet ”Oligarkh”. Benemérita är en enhet som arbetar med organiserad brottslighet.

Det var i tisdags som Svenska Magasinet kunde berätta om flera gripanden av personer med anknytning till tungt beväpnade ryska maffiaorganisationer. Totalt har Guardia Civil gjort 18 tillslag och vid dessa gripit 11 elva personer. Hos en av de gripna fann de en stor arsenal av tunga vapen (bilden).

Organisationen ska enligt ett pressmeddelande från Guardia Civil ägnat sig åt att tvätta 30 miljoner euro. Bland de gripna finns även Alexander Grinberg, ordförande i Marbellas fotbollslag som spelar i division 2. Den spanska dagstidningen ABC skriver på torsdagen att han har använt sin verksamhet för att få direkt tillgång till politiker och affärsmän.

Guardia Civil har även beslagtagit värdefulla föremål, smycken och bilar av märkena Ferrari och Bentley.

Bland de gripna finns även Arnold Arnoldovich Spivakovsky, också känd under namnet Arnold Tamm som idag beskrivs som ett av de största kap Guardia Civil har gjort. Tamm har nära kopplingar till Semion Mogilevich som är en av de tio mest eftersökta av FBI och Interpol. Mogilevich misstänks vara den högste chefen för all brottslig verksamhet i Östeuropa. Han är efterlyst sedan 2009 för mångmiljonbedrägeri på uppskattningsvis 150 miljoner dollar.

Den ryska maffialigan har ägnat sig åt uppköp av konkursföretag som Aguas Sierra de Mijas, fotbollslaget Marbella F.C. och golfbanan Club de Golf Dama de Noche.

Även vice president i Marbella F.C., German Pastushenko, som också är den störste aktieägaren i vattenbolaget har gripits liksom Oleg Kuztnesov, Sergey Dozhdev och Vladimir Dzreev, samtliga delaktiga i Aguas Sierra de Mijas.

Källor nära utredningen säger till ABC att samtliga gripna har vägrat att uttala sig: ”Ryssar brukar inte säga något. Deras advokater avråder dem från att uttala sig”.

28.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö