Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Felipe González: Jag skulle redan ha tillämpat artikel 155

Den spanske socialdemokratins starke man, den tidigare premiärministern Felipe González, ser situationen i Katalonien som den allvarligaste incidenten som skakar landet på 40 år. Han medger att han skulle ha tillämpat artikel 155 i den spanska konstitutionen och upplöst Kataloniens rätt som autonom region tillfälligt.

Felipe González ord väger tungt och under gårdagen var han inbjuden till att tala inför företagare i Madrid. Han erkände att han först inte hade tänkt kommentera situationen i Katalonien. Med tanke på allvaret så gick inte ämnen att utelämna.

På frågan om situationen i Katalonien går att lösa upprepade han sitt svar från senast då tidningskoncernen Vocento fyllde 15 år och han var inbjuden tillsammans med de tidigare premiärministrarna José María Aznar och José Luis Rodríguez Zapatero. Situationen i Katalonien går att lösa mellan demokrater, sa González.

Man skulle ju kunna ifrågasätta om regionen Kataloniens ledare Carles Puigdemont inte är som Venezuelas Nicolás Maduro, sa González, som också öppnade ett fönster med att hoppas att Puigdemont önskar följa konstitutionen.

27.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö