Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Supermercado Alcampo i Marbella billigast i provinsen

Tio céntimos upp eller ner på en vara kan inte verka så mycket men många bäckar små ger en stor å när det gäller inköp av flera varor. Alcampo i Marbella är billigaste supermercado i provinsen medan Mercadona är billigast i Málaga stad visar senaste undersökningen ”Compra maestra” som konsumentorganisationen OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) ligger bakom.

I genomsnitt lägger familjer i Spanien 909 euro om året på inköp vid livsmedelskedjor. Den senaste undersökningen som OCU innefattar 1.137 stormarknader och livsmedelsbutiker i större spanska kommuner. 35 supermercados har undersökts i provinsen Málaga.

Billigast är Alcampo i Marbella följt av tre Mercadona i Málaga stad på avenida Arroyo de los Ángeles, Vialia och på calle Villanueva del Rosario. Även Supermercados Dani i Fuengirola och Antequera tillhör de billigaste.

För att ingå i studien måste butikerna uppfylla ett krav. De ska erbjuda 233 olika produkter som ingår i varukorgen designad av OCU. Produkterna finns i tre kategorier: färska livsmedel, förpackade produkter och lågprisprodukter.

Därför är vissa stormarknader utelämnade i studien därför att dessa inte har dessa produkter.

De billigaste butikerna i Spanien har index 100. I genomsnitt får butikerna i provinsen Málaga index 116 vilket betyder att de är 16 procent dyrare i provinsen Málaga jämfört med genomsnittet i Spanien.

Den billigaste livsmedelsbutiken i Spanien hittar vi i Granada, supermercado Dani. På andra plats ligger Alcampo i Vigo. Dyrast är Sánchez Romero i Madrid.

Bland de billigaste livsmedelskedjorna generellt hittar vi Dani, Cash & Fresh och Alcampo. Bland lokala livsmedelskedjor ligger Maskom på tredje plats bakom Dani och Deza.

27.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö