Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Polisen arresterar rysk maffia i Marbella

Guardia Civil har gripit minst nio personer i Málagaprovinsen idag, huvuddelen i Marbella. Samtliga har anknytning till den ryska maffian, en av de gripna är Arnold Arnoldovich Tamm ledare för den ryska maffiagruppen Solntsevskaya bratva (Solntsevo-brödraskapet).

Solntsevskaya bratva är ett beryktat och ökänt brottssyndikat inom den ryska maffian som anses vara världens mäktigaste brottsfraktion och den mest framträdande falangen inom ryska maffian tätt följt av Tambovskaja banda i Sankt Petersburg som de har nära förbindelser med.

Arnold Arnoldovich Tamm är kopplad till Semion Mogilevich, som är en av de 10 mest eftersökta av FBI och Interpol. Mogilevich anses vara den högste chefen för all brottslig verksamhet i Östeuropa.

Arnold Arnoldovich Tamm har gripits i Marbella och Guardia Civil har också registrerat ett flertal företag med relationer till maffian, bland andra Agua Sierra Mijas, golfbanan Dama de Noche och Marbella Club de Fútbol.

Ordföranden för Marbella CF, Alexander Grinberg som är av ryskt ursprung tog hand om klubbens skulder och räddade laget från konkurs. Som en del av operationen ingår även Grinbergs hemadress.

De gripna är misstänkta för våldsbrott och medlemskap i brottsliga organisationer, de misstänks för att tvätta pengar i Spanien som har sitt ursprung i den ryska maffians olagliga verksamheter. Operationen hanteras av åklagarmyndigheten mot korruption "Fiscalía Anticorrupción" enligt uppgifter från den spanska nyhetsbyrån EFE.

26.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö