Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Det förväntas en våt och varm höst i år

Efter en rekordsommar så förutspår nu meteorologerna en varm och regnig höst, men det förväntas dock inte tillräckligt med regn för att kompensera för den ackumulerade vattenbristen.

För Spanien förväntas temperaturer som ligger mellan 0,2 och O,5 grader över det normala för årstiden och i vissa områden i södra och norra Spanien kommer det att bli ända upp till 1,5 grader över genomsnittet. Allt enligt prognoser som det spanska meteorologiska organet Aemet har tagit fram.


Ana Casals, talesman för Aemet säger att november kommer att bli varm i hela Spanien utom i de norra delarna och december förväntas bli speciellt varm i de inre delarna av landet.

Vad det gäller regn så konstaterar Casals att en tredjedel av den årliga nederbörden kommer normalt på hösten. Prognosen för i år förutsätter ovanligt lite nederbörd i oktober, särskilt i de västra delarna av Extremadura och i sydvästra Andalusien, samt mindre uttalat i Medelhavsområdet. I november och december förväntas däremot rejält med regn i nästan hela Spanien, särskilt intensivt förväntas det bli i Baskien och på Balearerna.

26.09.2017

AemetCasals sa att sommaren har varit "galen" och "fylld med rekord" .Temperaturen var i genomsnitt 24,7 ° C, vilket är 1,6 ° C över genomsnittet (med en jämförelseperiod mellan 1998 och 2010) vilket gör det till den andra varmaste sommaren sedan 1965. Det är bara tre tiondelar bakom rekordsommaren 2003, som hade en genomsnittlig temperatur på 25 ° C. De flesta regioner var "extremt heta", med rekordvärme i Andalusien, Extremadura, Castilla La Mancha, Madrid, Castilla-Leon och södra Aragonien.

Casals förklarar att sommaren började med en "extremt varm" juni, den varmaste sedan 1965, med en genomsnittstemperatur på 3 ° C över normal. Juni hade den första värmeböljan på sommaren och den varande åtta dagar. Juli och augusti var båda mycket heta, med genomsnittliga temperaturer mellan 0,9 ° C och 1 ° C över normala. September började med normala svängningar för den månaden, men kyldes ned den 14: e och hamnade under genomsnittet.

Sommarens högsta temperatur registrerades den 13 juli vid Cordoba-flygplats, där termometrarna nådde 46,9ºC. Córdoba i Andalusien har haft varmt i sommar: under tre månader var det 37 dagar med temperaturer på över 40ºC.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö