Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málagasjukhus ingår i 82 kliniska cancerstudier

Málagasjukhusen Carlos Haya och Clínico ingår i ett omfattande projekt i Spanien inom cancerstudier. De båda sjukhusen finns med i ett nationellt register över 82 kliniska studier inom cancervården

Med hjälp av kliniska cancerstudier upprättas en nationell databas som ska ligga till grund för framsteg inom cancerbehandling. Antalet kliniska cancerstudier har fördubblats på de två sjukhusen i Málaga de senaste tre åren skriver Diario SUR.

”Om det inte utförs kliniska cancerstudier blir det inga framsteg i kampen mot cancer” säger Emilio Alba som är ansvarig vid institutet förstudier Ibima (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga).

”Under de tre senaste åren har vi fördubblat antalet kliniska studier vilket placerar oss på en framträdande plats i Andalusien och bland de tio bästa i Spanien” säger Alba till tidningen.

Totalt är det 400 patienter från olika delar av Spanien som deltar i 82 cancerstudier som utförs i Málaga för närvarande. Resultaten ska ge forskare möjlighet att utveckla innovativa projekt i kampen mot cancer.

En av forskarna som deltar i studierna i Málaga kommer från Karolinska Institutet i Sverige.

25.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö