Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenska pojklagsspelare i ishockey tränar skridskoteknik på kusten

Det blev succé hösten 2016 så första veckan i november arrangerar Niclas Glader en ny camp i ishallen i Arroyo de la Miel (Benalmádena) för svenska pojklagsspelare i ishockey som ska träna skridskoteknik. I år kommer vi ner med i dagsläget fjorton spelare och en tränare. Totalt blir vi ca 40 stycken med familjemedlemmar som följer med säger Niclas Glader.

Det blir spelare från Malmö, Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Eskilstuna, Motala, Kungälv, Kungsbacka och även Norge, säger Niclas som med Glader Powerskating arrangerar en camp med skridskoteknik på den spanska Solkusten.

- Anledningen till att vi kommer till Malaga beror egentligen på två saker. Jag bedrev för ett par år sedan en camp i Italien tillsammans med några italienare där vi körde en vecka på sommaren i Dolomiterna. Det var en fantastisk miljö och by.

- Efter ett tag uppstod samarbetsproblem med italienarna eftersom vi hade olika syn på hur en hockeycamp ska bedrivas och jag beslutade mig för att starta en ny camp på ett ställe som inte är självklart som hockeystad. Jag fick hjälp av en familj som har hus på Solkusten som tog reda på att det fanns en ishall i Benalmádena, säger Niclas Glader till Svenska Magasinet.

Man tog kontakt med ishallen Club de Hielo som ligger på avenida Ciudad de Melilla i Arroyo de la Miel och hittade en lösning som fungerade fantastiskt förra året.

- Det var vårt första år och vi var då nio spelare plus tränare som hade fyra underbara dagar med ishockey, sol, bad och goda middagar.
- Det var lite av en chansning förra året. Det är svårt när man aldrig varit på plats innan och vet vad som finns men vi fick bra hjälp från personalen på anläggningen. Det blev en succé.

Niclas Glader bestämde sig redan innan han åkte från lägret ifjol att ett nytt läger skulle arrangeras 2017.

- Vi har många som åker på solsemester under höstlovet (första veckan i november) för att komma bort från ett grått och regnigt Sverige. Att kunna erbjuda hockeyfamiljer en kombination med sol, bad och ishockey känns riktigt roligt.

22.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö