Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Europas bästa damgolfare på Guadalmina

I morgon peggar Europas bästa damgolfare upp på Real Club de Golf Guadalmina i Marbella där Europatourtävlingen Andalucía Costa del Sol Open de España avgörs i år. Titelförsvarare är hemmaspelaren Azahara Muñoz (bilden), född i San Pedro de Alcántara, som i fjol vann tävlingen när den avgjordes på Aloha-banan i Marbella.

Det är gratis entré till damernas Europatourtävling som avgörs mellan den 21 till 24 september. Förutom den spanska världsstjärnan Azahara Muñoz finns även Suzann Pettersen, Carlota Ciganda och Noemí Jiménez på plats liksom flera svenska deltagare.

Elías Bendodo, president vid provinsstyrelsen Diputación de Málaga, är glad för att damernas främsta tour i Europa är tillbaka på Costa del Golf.
”Golfsporten är viktig för oss eftersom den skapar arbetstillfällen och bidrar med 1.410 miljoner direkt eller indirekt. Golfturisten stannar i genomsnitt 12,3 dagar på kusten och spenderar 1.800 euro” säger Elías Bendodo.

En stor parkeringsplats på 10.000 kvadratmeter har gjorts i ordning lagom till tävlingen på Guadalmina. Två turisttåg transporterar besökarna mellan parkeringen och banan.

”Vi har jobbat hårt under två månader för att banan ska vara i topptrim” säger Juan Ramón Martínez Landazábal, president på RCG Guadalmina.

20.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö