Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ensamkommande barn betalar 4.000 euro smugglas med vattenscouter

Människosmugglare har förändrat sitt sätt att arbeta för att tjäna mer pengar på kortare tid. Strömmen av illegala invandrare till Costa Tropical har ökat stort i sommar. Vattenscouter används allt oftare för att få flyktingar över Gibraltar sund.

Guardia Civil grep nyligen en 23-årig marockan som på vattenscouter transporterade tre minderåriga som skulle sättas av på den spanska sidan. Samtliga tre minderåriga var papperslösa rapporterar dagstidningen Ideal.

Vattenscoutern som de färdades på gick sönder. Sjöräddningen Salvamento Marítimo lokaliserade den ute till havs och förde personerna till hamnen i Motril. Resan med vattenscouter hade påbörjats samma dag från en strand nära Alhucemas i Marocko.

Föraren greps av Guardia Civil i Almuñécar och är nu misstänkt för människosmuggling. Mannen nekar till att ha smugglat människor.

Gripandet är inte det enda i sommar när det gäller människosmuggling med vattenscouter.

Liknande gripanden har gjorts i Ceuta, Málaga, Algeciras och Tariffa. Det tar 15 minuter att nå Spanien med dessa vattenfarkoster. En människosmugglare kan ta med tre personer, i några fall fyra. Vid några av de 45 gripanden som gjorts har man även beslagtagit hasch.

Varje passagerare betalar i snitt fyra tusen euro för överfarten till Spanien. En människosmugglare kan tjäna 12.000 euro och ta har vi inte räknat med inkomsterna från drogerna.

87 av 120 illegala flyktingar som korsat Gibraltar sund med vattenscouter är minderåriga eller ensamkommande barn, 84 pojkar och tre flickor.

2016 mottog Motril 1.888 flyktingar. På bara sju månader i år har 1,886 flyktingar anlänt till Costa Tropical och Motril skriver Ideal.

19.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö