Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanien skickar hem Nordkoreas ambassadör

Spanien har beslutat sig för att markera mot Nordkorea och skickar därför hem ambassadör Kim Hyok-chol som får lämna Madrid. Spaniens regeringschef Mariano Rajoy säger att det är ”nödvändigt att ta detta steg eftersom deras kärnvapenprogram utgör ett allvarligt hot mot fred och internationell säkerhet” skriver Diario SUR på tisdagen.

Ambassadören har stämplats som en ”persona non grata” och ska lämna Spanien innan månadens slut meddelar Spaniens utrikesminister Alfonso Dastis.

Spanien har vi flera tillfällen överlämnat protester till Nordkoreas ambassad i Madrid och menar att Kim Jong-Un och hans regim strider mot de beslut som fattats i FN:s säkerhetsråd. Ytterligare tester med kärnvapen och ballistiska missiler skulle få konsekvenser och i fredags togs beslutet om att utvisa ambassadören efter att en ny missil flög över den japanska ön Hokkaido.

Dastis, som är i New York för att delta i FN: s generalförsamling sade att beslutet fattades efter ”upprepade varningar till ambassadören och de nordkoreanska myndigheterna”.

19.09.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö