Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

En stor cykeldag i Málaga

Den femtonde upplagan av Día de la Bici de Málaga går av stapeln söndagen den 24 september. Det är ett arrangemang som riktar sig till alla åldrar men med särskild uppmärksamhet åt barn som får en egen mini-cykeldag samma dag.

Förra året deltog cirka 15.000 personer, en siffra som förväntas överträffas i år. Som idrottsevenemang räknas det deltagarmässigt som nummer två i Málaga, efter stadsloppet "Carrera Urbana". Detta trots att det inte innehåller några tävlingsmoment, utan är ett arrangemang som går ut på att man skall ha trevligt på två hjul. Dessutom ingår det i ansträngningarna för att få Málaga som europeisk sporthuvudstad år 2020.

Det finns två slingor, huvudloppet är på 12 km och mini-loppet är på 5,5 km. Det är gratis att delta, men om man vill vara med på lottdragning av priser eller för att få rabatter från sponsorer då måste man registrera sig (gratis). Registrering kan göras i sportavdelningen på El Corte Inglés i Málaga och i Bahía Málaga fram till den 23 september.

18.09.2017

För huvudloppet på 12 km gäller samling 9:30 på Paseo del Parque (framför stadshuset), starten sker klockan 10:00.

För minivarianten på 5,5 km är det samling klockan 10:15 på Louis Pasteur Boulevard (framför Facultad de Derecho), starten går 10:45. Ankomsten till målet beräknas till klockan 12:00.

Cykelvägarna kommer att vara avstängda och bevakade av lokalpolis och assistenter. Användning av hjälm rekommenderas för vuxna och är obligatorisk för barn under 16 år.

Det kommer att finnas priser för de mest originella cyklarna och dräkterna. När cykeldagen är över kommer det att lottas ut priser från sponsorerna på Paseo del Parque. Som nämnts innan krävs det registrering för att ta del av priserna.
Cykeldag i Málaga

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö