Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svensken och mordoffret träffades via dating nätverk för homosexuella

En välkänd datingapp där homosexuella söker partners bland okända användare blev troligtvis Alberts död. Han arbetade som frisör och gick till den lägenhet som hyrdes av den svenske medborgaren Pierre Danilo Larancuent. Det skriver dagstidningen Las Provincias på fredagen.

Via den välkända datingappen kan användare hitta och kommunicera med andra homosexuella och bisexuella män som är i närheten. Enligt polisutredningen som Las Provincias hänvisar till gick Alberto Enrique Ferrer, 42, hem till Pierre Danilo Larancuent i stadsdelen Ruzafa efter ett möte via detta nätverk som har mer än fyra miljoner användare i 192 länder.

Polisens utredning handlar om att kartlägga Alberts sista dygn i livet och motivet till styckmordet. De gäller också att hitta saknade delar av kroppen efter frisören som styckmördades av den 36-årige svenske medborgaren Pierre Danilo Larancuent. Fortfarande saknas mannens huvud och andra kroppsdelar som svensken misstänks ha dumpat i några andra sopcontainers. Polisen har under dagen fortsatt letandet i en återvinningsstation utanför Valencia.

Det finns vittnesuppgifter på att svensken har setts med flera resväskor i tisdags.

Tidningen uppger också att svensken har haft flera kontakter med narkotikasmugglare under hans tid i stadsdelen Ruzafa. Pierre Danilo Larancuent har tidigare blivit dömd i Sverige för grovt narkotikabrott och hade ett brett kontakt med narkotikahandlare i Latinamerika.

Svenskens pappa kommer från Dominikanska Republiken medan mamman är svenska. Pierre Danilo Larancuent hade fram till 2011 namnet Daniel Andersson som var hans födelsenamn. Han uppges vara född i Kungälv.

Enligt Pierre Danilo Larancuents tidigare medfånge på Kumlaanstalten, Ricard Nilsson, ska han ha lidit av en biopolär sjukdom som enligt honom är förklaringen till att det gick så illa.

Dubbelmördaren Pierre Danilo Larancuent sköts till döds av spansk nationalpolis efter att ha knivhuggit en polisman till döds vid 14-tiden i tisdags. Något dygn tidigare misstänks svensken ha styckmördat frisören Albert.

15.09.2017

Svensk kriminalromanförfattare blev dubbelmördare i Spanien
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö